tiistai 16. maaliskuuta 2021

Mad Heidi päivitys: Sijoita ja Scott maksaa loput

Tammikuun tekstissäni Mad Heidin joukkorahoituskampanjasta kerroin, että sijoitus sitouttaa. Loistava esimerkki sitoutuneesta sijoittajasta on myös Mad Heidin rahoittajana ja fani Scott.

Hän on tehnyt tarjouksen, jolla viedä Mad Heidi elokuvan rahoitus maaliin, kun rahoitusta puuttuu vielä n. 300.000 CHF. Jos muut sijoittajat saavat kasaan toisen puolikkaan, hän mukaan rekrytoimansa kaverin kanssa laittaa peliin toisen puolikkaan. Euroissa kyse on vajaan 150.000 euron summasta.  

Asian edistämiseksi Scottin tarjous on välitetty Mad Heidin muille sijoittajille ja sitä hyödynnetään kampanjan mainonnassa. Koska Scott on innoissaan leffasta, hän teki kirjallisen tarjouksen lisäksi lyhyen Youtube-videon kannustaakseen sijoittajia. 

Täysillä mukana alusta lähtien

Kun hän kuuli elokuvasta, hän samantien lähti rahoittamaan projektia lunastaen itselleen paikan elokuvahistoriassa yhtenä elokuvan ruumiista. Vaikka kello olikin jo paljon, hänen oli pakko soittaa leffasta kaverilleen ja kohta Mad Heidissä oli toinenkin rahoittaja ja sitoutunut ruumis. 

Korona-aika on pitänyt Scottin sisätiloissa, mutta ne harvat kerrat, kun hän on lähtenyt ulos asunnostaan ovat liittyneet Mad Heidiin. Hän on ehtinyt hankkia runsaasti Mad Heidi-tavaraa (merchandise) muun muassa useita paitoja, julisteen sekä hatun, joilla voi myös osallistua leffan rahoitukseen ja mainostukseen. Videossa näet julisteen hänen takanaan sekä yhden t-paidoista hänen yllään.

Kun löydät joukkorahoituskampanjasi ympärille tällaisia sijoittajia, kampanjan toteutus helpottuu kummasti. Fanit, kuten minä ja Scott, alkavat tuottaa sisältöä ja viestintää. Olen entistä tyytyväisempi, että hyppäsin tähän kelkkaan. 

Tällä hetkellä sijoitussivun mukaan kampanjaan on tullut uusia sijoituksia jo yli 10.000 euron edestä. Vielä 140.000 ja rahoitus on varmistettu.

Elämysten ja tuotteiden yhdistäminen

Huomasin jo aikaisemmin, että vastikerahoituksen puolella tarjolla on sekä tuotteita että elämyksiä, kuten extra-rooleja, kuvauspaikkavierailuja. Mutta tajusin vasta nyt, että ne ovat toisiinsa linkitettyjä Heidi bondien avulla. 

Ostamalla Mad Heidi absinttia saa itselleen absintin lisäksi 75 Mad Heidi bondia. Bondeilla voi lunastaa lukuisia eri elämyksiä 20 bondilla saa kiitoksen nettisivuille, 165 bondilla taas pääsee leffaan avustajaksi, 500 bondilla saa oman naamansa elokuvaan ilman Sveitsiin matkustamista ja paljon muuta. Bondeja voi ostaa myös sellaisenaan, jos esimerkiksi tarvitsee absintti-ostosten jälkeen lisäbondeja.

Tämä on nerokas tapa tarjota innokkaille faneille lukuisia eri tapoja rahoittaa elokuvaa, entisestään sitouttaa heitä sekä laittaa heidät markkinoimaan. Esimerkiksi Scottin kaltainen fani on löytänyt itselleen lukuisia mielenkiintoisia tapoja käyttää rahaansa elokuvan edistämiseksi. Elokuva taas on tarjonnut hänelle pääsyn käsikirjoituskokouksiin, kuvauksiin ja sijoittajaseminaariin, elämyksiä ja tilanteita, joihin ei tavallinen ihminen ei normaalisti pääsisi.

Scott on käyttänyt elokuvaan paljon rahaa, mutta vierailun kuvauksissa voi kokea n. 300 eurolla, riippuen minkälaisella tuotteiden ja bondien yhdistelmällä sen hankkii. Suomesta Sveitsiin matkustaminen ei nykyisellään ole suositeltavaa, eikä tällä hetkellä ole varsinaisia kuvauksiakaan ennen kuin rahoitus varmistuu. 


Aikaisemmat tekstini Mad Heidistä:

Mad Heidi päivitys: Sijoitus sitouttaa 22.1.2021

2020 uudet joukkosijoitukset 31.12.2020

Sijoittaisinko Mad Heidiin? 21.12.2020

Ei kommentteja: