perjantai 22. tammikuuta 2021

Mad Heidi päivitys: Sijoitus sitouttaa

Olen leffanörtti, mutta minulta oli mennyt ohi tieto, että Warner Brothers julkaisee kaikki uudet elokuvansa vuonna 2021 yhtä aikaa teattereissa sekä HBO MAX -striimauspalvelussa

Kyseessä on iso päätös alan jättiläiseltä. Elokuva-bisneksessä, varsinkin Hollywoodissa, keskeistä on perinteisesti ollut teatterilevityksen menestys ja lipputulot. 

Seuraava video sukeltaa alan muutokseen erityisesti teatterien ja striimauksen suhteen. Ja kertoi minulle ensimmäisenä WB:n päätöksestä luopua perinteisestä jakelumallista.

Oma pohdintani Mad Heidi -sijoituksesta kiteytyi huoleen siitä, miten hyvin elokuva onnistuu luomaan riittämään hypen ympärilleen ja myymään lippuja omaan palveluunsa. Oman sivun kautta myydyistä katseluista tulee luonnollisesti suurimmat tuotot. 

Palvelun tulisi olla näppärää, helppoa ja luotettavaa eri kulttuureista tuleville ihmisille, jotta muutkin kuin tosifanit käyttävät sitä. Haasteena on että kuluttajat odottavat julkaisua jollain tutummalla alustalla, josta tuotantoyhtiö luonnollisesti saa vähemmän tuottoja. 

Sijoitus sitouttaa?

Kun olen laittanut omaa rahaani elokuva-alaan seuraan sitä entistä suuremmalla mielenkiinnolla. Aikaisemmin Warner Brothersin päätös olisi voinut olla kuriositeetti, se ei ehkä olisi edes rekisteröitynyt kunnolla.

Uutinen liittyy sijoitukseni tuottoon ja mahdollisuuksiin. Uutinen liittyy siis minuun, eikä vain ulkoiseen maailmaan. Elokuvan myynti tuotantoyhtiön omalla sivulla voikin olla elokuvan julkaisuhetkellä huomattavasti parempi idea kuin se olisi ollut 2019. Suuren yleisön kyky tarttua uutuuselokuviin erilaisisa striimauspalveluissa on todennäköisesti matalampi, kun Mad Heidi vihdoin julkaistaan.

Sijoittaminen johonkin alaan on yksi tapa oppia ja lisätä kiinnostusta kyseistä alaa kohtaan. Saman lisääntyneen kiinnostuksen voi kokea myös sijoittamalla pörssiosakkeihiin.

Huom. Tämä ei ole suositus sijoittaa korkean riskin tuotteisiin. Sijoita vain rahoja, jotka olet valmis menettämään. Joukkorahoitussijoituksissa epäonnistumisen riski on erittäin suuri.

Aikaisemmat tekstini Mad Heidistä:

2020 uudet joukkosijoitukset 31.12.2020

Sijoittaisinko Mad Heidiin? 21.12.2020

Ei kommentteja: