maanantai 21. kesäkuuta 2021

Osakeanti joukkorahoituskampanjana pörssilistautumisen sijaan: Case Bioretec

Bioretec pyrki Helsingin pörssiin First North-listalle Danske Bankin järjestämän osakeannin myötä.

He joutuivat kuitenkin perumaan annin, koska Danske Bankin mukaan jatkomarkkinan käyttäytymistä ei voitu tarpeeksi tarkasti ennustaa. 

Anti kuitenkin ylimerkittiin, joten Bioretec ei luovuttanut, vaan päätyi järjestämään osakeannin Springvestin kautta listaamattomana yhtiönä. Bioretec on aiemminkin kerännyt rahaa Springvestin kautta, joten järjestely tapahtui nopeasti ja Bioretecin uusi anti alkaa jo huomenna 22.6.20221.

Koska yhtiö säilyy listaamattomana ja osake on siten epälikvidi ja siten riskisempi sijoittajalle osakkeen hinta laskettiin suunnitellusta 3,90 eurosta hintaan 3,00 euroa/osake.

Innokkaat sijoittajat joutuvat näkevät hiukan lisävaivaa sijoittaakseen "uudestaan" ja saavat siitä hyvästä selvästi halvemmalla, mutta hiukan riskisemmän sijoituksen, jota eivät voi asettaa myyntiin pörssissä toistaiseksi. 

Yhtiö siis itsessään ei ole viikonlopun aikana muuttunut mitenkään radikaalisti, riskitekijänä sijoittajan näkökulmasta on nimenomaan listaamattomuus, joka tarkoittaa ettei osakkeita ole mahdollista myydä koska tahansa päivän hintaan. 

Päivitetty 28.6.2021 - Bioretec keräsi 7,2 miljoonan euron rahoituksen joukkorahoituskampanjallaan Springvestin palvelussa neljässä tunnissa. 


Lähteet: 

Springvest: Springvest järjestää 7,2 M€ osakeannin Bioretecille - 21.6.2021

Bioretec: Bioretecin osakeanti yhdessä Springvestin kanssa - 21.6.2021

Bioretec: Bioretec Oy peruuttaa listautumisantinsa ja listautumisensa - 17.6.2021

Bioretec: Bioretec keräsi 7,2 M€ uutta pääomaa - 23.6.2021



Ei kommentteja: