maanantai 20. syyskuuta 2021

Springvestin julkinen kasvuwebinaari

Springvest on kotimainen joukkorahoitusalusta pääomapohjaisen joukkorahoitusta varten. Olen tehnyt pienen sijoituksen heidän kauttaan biolääkeyritys Desentumiin ja seuraan aktiivisesti heidän viestintäänsä.

Huomenna heillä on tarjolla webinaari, jossa kolme rahoitettua yritystä kertovat tilanteestaan, mutta koska heidän nettisivuilla ei ollut jaettua ilmoittautumislomaketta se on ilmeisesti vain sijoittajille suunnattu webinaari. 

 Sen sijaan heillä on seuraava kasvuwebinaari julkisesti nähtävillä. 


40 minuutin webinaarissa käydään läpi muun muassa, mistä kasvusijoittamisessa on kyse ja miksi kasvurahoitusta tarvitaan. Lisäksi he avaavat tarkemmin Springvestin puolen toimintalogiikkaa esimerkiksi, millä perustein valitsevat yrityksiä rahoituskierroksilleen. 

Lisäksi he kertovat muutamista exiteistä, jotka luonnollisesti ovat niin sijoittajien kuin yrittäjienkin näkökulmasta kiinnostavia onnistumistarinoita. Lopuksi he kertovat, miten Springvestin kautta sijoittaminen tapahtuu.

Jos olet yrittäjä ja olet miettinyt miten saat yrityksesi Springvestin palveluun, niin voit saada webinaarista hyviä pointteja. Jos taas olet kahden vaiheilla uskallatko tehdä riskisijoituksia joukkorahoituspalvelun kautta niin webinaari tarjoaa taustatietoa yhden alan toimijan näkökulmasta. 

Hienoa avoimuutta on mielestäni webinaarissa esitetyt Springvestin perustiedot (huom. kevään lukuja):

Heidän kautta on kanavoitunut 149 miljoonaa euroa 47 yhtiöön 67 rahoituskierroksella. Rahasta on 5,6% tai 8,4 milj. euroa menetetty konkursseihin. Exitejä on ollut 5 kappaletta ja 4 yhtiötä on jakanut osinkoja. 

Ei kommentteja: