maanantai 26. heinäkuuta 2021

Joukkorahoituskampanjan ennakkomarkkinointi VIP-asiakkaille: Case Kelosound

Kelosound käynnisti joukkorahoituskampanjansa ennakkomarkkinoinnin viime viikon tiistaina. Tutustuin Kelosoundiin keväällä Crowdfunded Summit 2021 seminaarissa. Kelosoundin toimitusjohtaja ja äänitaiteilija oli paikalla hakemassa oppia ja ideoita joukkorahoitusta varten ja bongasin nopeasti toisen suomalaisen chatista. 

Kelosound tekee soivia puisia kaiuttimia, jotka hellivät ympäristöä luonnonäänillä. Kelosoundilla on jo toimivia tuotteita ja nyt joukkorahoituksella ovat julkaisemassa uuden pöydälle sopivan Pikkukelon.

Pikkukelon joukkorahoituskampanjassa on kyse vastike- tai tuotepohjaisesta joukkorahoituskampanjasta. Yritys hakee siis asiakkaita, Pikkukelon ennakkotilaajia, ei sijoittajia. Kampanja toteutetaan IndieGogo joukkorahoitusalustalla.  

Dollarilla VIP-edut

He hyödyntävät VIP-mallia, jossa hakevat sitoutumisia ja sähköposteja ennen kampanjan julkaisua ennakkomarkkinoinnilla. Pikkukelon vippinä pääsee nauttimaan avokätisestä Early Bird VIP-alennuksesta, kun varsinainen kampanja alkaa. Lisäksi pääsee vaikuttamaan tuotekehitykseen sekä muita VIP-etuja ja materiaaleja. 

Jotta VIPit saadaan sidottua kampanjaan, niin se edellyttää 1 dollarin ennakkomaksua. Yritys on suomalainen, mutta kampanjasta on tulossa kansainvälinen, joten dollarin hinta on järkevä. Ottamalla 1 dollarin ennakkomaksun pelkän sähköpostin kampanja kultivoi erittäin sitoutuneita VIP-asiakkaita, jotka kampanjan käynnistyessä erittäin suurella todennäköisyydellä myös ostavat tuotteen.

Vaihtoehtona on kerätä vain sähköposteja kiinnostuneilta ihmisiltä, jotta heille voi ohjata markkinointia ja muistutuksia, kuten Kelosound myös tekee VIP-sitoumusten lisäksi. Ihmiset, jotka jättävät vain sähköpostinsa, muuttuvat maksaviksi asiakkaiksi paljon pienemmällä todennäköisyydellä ja vaikeammin ennustettavasti. Samalla sitoumukset myös kertovat aidosta kiinnostuksesta tuotetta kohtaan.

Kampanja vauhdilla käyntiin

Jotta kampanja saa räjähtävän alun VIPit on mahdollista muuttaa tilaajiksi ennen kampanjan varsinaista alkua, jolloin kampanjan julkaisun yhteydessä on mahdollista näyttää jo hyviä lukuja osallistujista ja rahoitustilanteesta. Ideaalitilanteessa kampanjan minimitavoite olisi rahoitettu kampanjan ensimmäisenä varsinaisena päivänä, jolloin kelkkaan hyppäämisen kynnys on mahdollisimman matala uusille ihmisille.

Vahva menestys mahdollistaa lisäksi pääsyn IndieGogon omaan markkinointiin esimerkkinä kiinnostavasta kampanjasta. Tällainen näkyvyys voivat antaa huomattavan lisäpotkun kampanjalle.  

Jokainen kerätty dollari on lisäksi rahaa kampanjointiin, jota voi käyttää mainosten ostamiseen eri some-kanavissa jo kampanjan aikana.   

Ei kommentteja: